Schade voorkomen met PreventieKits

U bent als agrariër of grondgebruiker zelf verantwoordelijk voor het voorkomen of beperken van faunaschade. Om voor een tegemoetkoming in faunaschade in aanmerking te komen, is het nemen van niet-dodelijke preventieve maatregelen daarom in de meeste gevallen vereist. In de Faunaschade PreventieKit voor verschillende diersoorten leest u hier meer over. Soms is het toegestaan of wordt het zelfs vereist om dieren te doden. Hierover leest u meer onder ‘Schade bestrijden’.

Voor de belangrijkste schadeveroorzakende diersoorten heeft BIJ12 een Faunaschade PreventieKit (FPK) opgesteld. Hierin staat welke niet-dodelijke maatregelen u kunt nemen om effectief faunaschade te voorkomen. Let op: Ga altijd na of het gebruik van deze middelen in uw situatie is toegestaan, er kan een ontheffingsplicht gelden. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij uw provincie.

De Faunaschade PreventieKits (FPK’s) op deze pagina zijn geldig tot en met oktober 2024.  Bekijk op deze pagina de Faunaschade PreventieKits (FPK’s) die geldig zijn vanaf november.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het nemen van preventieve maatregelen? Neem dan contact met BIJ12 via 085 – 486 22 22 of info@mijnfaunazakenbij12.nl.