Schapenprijzen voor taxatie wolvenschade geactualiseerd

Gepubliceerd op: 13 juni 2024

BIJ12 heeft de schapenprijzen voor de taxatie van wolvenschade geactualiseerd. De nieuwe prijzen gelden bij taxaties vanaf 15 juni 2024.

Download hier de schapenprijzen die gelden bij taxaties vanaf 15 juni 2024. (PDF) Download hier de schapenprijzen die gelden bij taxaties vanaf 15 juni 2024. (PDF)

Als een wolf schade aanricht aan schapen, heeft de dierhouder recht op een tegemoetkoming. BIJ12 verleent die tegemoetkoming namens de provincies. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gebaseerd op markconforme prijzen voor schapen, zoals die gelden in de agrarische sector. Bij de waardebepaling spelen onder andere het ras, geslacht en leeftijd van het schaap een rol.

Zoals beschreven in de Richtlijn taxatie bij wolvenschade aan landbouwhuisdieren, worden de schapenprijzen periodiek geactualiseerd. De nieuwe prijzen zijn door BIJ12 vastgesteld op basis van advies van agrarisch adviesbureau DLV. Taxateurs die wolvenschades opnemen in opdracht van BIJ12, gebruiken bij de schadeberekening vanaf 15 juni 2024 de nieuwe waardentabel.

In juli worden de normprijzen voor wolvenschade aan gehouden runderen en paarden vastgesteld en gepubliceerd.

Downloads

Gerelateerd nieuws