Veilig naar school op de Utrechtse Heuvelrug

Gepubliceerd op: 23 augustus 2024

Van ouders die op de Utrechtse Heuvelrug wonen ontvangen provincie Utrecht en gemeenten signalen dat zij bezorgd zijn over de veiligheid van de routes van en naar school en buitenschoolse opvang. Tijdens de zomervakantie vonden er in het bos incidenten plaats met een wolf. 

Wat nu te doen als de route naar school en BSO door het bos gaat?

Het advies is om als dat kan te kiezen voor een route buiten het bosgebied om. Dat zal niet altijd mogelijk zijn. Wolvendeskundigen geven aan dat wolven van nature niet snel groepen mensen zullen benaderen. Het advies is om in groepjes van en naar school te fietsen. Voor kinderen onder 10 jaar is het advies om hen onder begeleiding van een volwassene naar school te laten gaan.

Lees hier actuele adviezen en veelgestelde vragen en antwoorden over de wolf in de provincie UtrechtDeze link opent in een nieuw tabblad.

Wolf gezien?

Het is belangrijk om dan een melding te maken bij het WolvenmeldpuntDeze link opent in een nieuw tabblad. Zo ontstaat er inzicht waar de wolven zich in het gebied bevinden.

Daarnaast is het belangrijk om de richtlijnen te volgen: Wat te doen als u een wolf ziet?Deze link opent in een nieuw tabblad

Gerelateerd nieuws