Tegemoetkoming mogelijk bij schade aan najaarsgras in ganzenfoerageergebied Groningen

Gepubliceerd op: 25 september 2024

Vanaf 1 oktober 2024 kunnen grondgebruikers in de provincie Groningen een tegemoetkoming aanvragen voor faunaschade aan blijvend grasland in de maand oktober (najaarsgras). Dat geldt alleen voor percelen binnen het ganzenfoerageergebied.

Leges en eigen risico

De provincie Groningen heeft BIJ12 een instructie geven om tegemoetkomingen te verlenen voor schade aan blijvend grasland in de maand oktober in ganzenfoerageergebied. Hierbij wordt geen eigen risico ingehouden en worden de leges geretourneerd. Voorheen was er geen tegemoetkoming mogelijk voor deze schade.

Aanpassing rustperiode en premie

Daarnaast heeft de provincie Groningen de rustperiode van het ganzenfoerageergebied vervroegd van 1 november naar 1 oktober. De premie voor deelname aan het ganzenfoerageergebied is verhoogd van €50,- naar €70,- per schadehectare.

Aanvraag MijnFaunazaken

Een tegemoetkoming voor faunaschade aan najaarsgras binnen ganzenfoerageergebieden in Groningen kan worden aangevraagd via een reguliere aanvraag in MijnFaunazakenDeze link opent in een nieuw tabblad. De legeskosten voor een aanvraag zijn €300,-. De leges worden terugbetaald als er schade is getaxeerd en de aanvraag voldoet aan de voorwaarden.

Gerelateerd nieuws